Kalknagel verwijderen

Met de 1064 NM Long-Pulse ND Yag Laser verdwijnen de kalk/schimmelnagels als sneeuw voor de zon! Dit is de enige laser die door de FDA (American Food and Drug Association) is goedgekeurd. Een heel groot aantal mensen heeft last van kalknagels. Deze nagels hebben niets met ‘kalk’ of ‘verkalking’ te maken. Het is beter om te spreken over schimmelnagels, mycosenagel of onychomycose. Onychomycose komt veel voor op teennagels, maar ook handen kunnen besmet raken. De ene schimmelnagel kan de gezonde nagel besmetten, waardoor er steeds meer schimmelnagels ontstaan. Het ziet er vaak onverzorgd uit en er zijn tot nu toe weinig middelen waardoor deze schimmelnagels verdwijnen. Wij kunnen u nu helpen om deze nagels te behandelen. Doordat de laser de nagels opwarmt, zal de schimmel vernietigd worden. De behandeling kan wat gevoelig zijn. En even goed zal het zeker zo’n 6 tot 9 maanden duren voordat de schimmel eruit is gegroeid afhankelijk van hoe hard u nagel groeit. Deze nieuwe pijnloze behandeling voor schimmelnagels maakt medicijnen overbodig en heeft als resultaat dat er bij meer dan 100.000 patiënten wereldwijd voor 70-80% sterke verbetering of genezing op treed.

Wat gebeurd er tijdens de laserbehandeling?

Bij het eerste bezoek wordt vastgesteld of u kalknagels inderdaad op een schimmel berusten. Zoja dan wordt er gekeken naar de lengte en het oppervlak van de nagel. De nagel wordt waar nodig is terug gebracht naar een minimale lengte en het oppervlak wordt afgevijld tot een dikte van maximaal 2 mm. Met de 1064 NM Long-Pulse ND Yag Laser wordt effectiviteit bereikt door de combinatie van laser (warmte) en pulstherapie. Bij iedere micropuls wordt de schimmel en het weefsel opgewarmd. De schimmels kunnen hun warmte slecht afstaan in vergelijking met het weefsel van het nagelbed en zullen daardoor na een serie micropulsen een vernietigende temperatuur bereiken terwijl de temperatuur van het nagelbed ruim onder de pijngrens blijft.

Aantal laserbehandelingen
De nagels hebben gemiddeld drie behandelingen nodig, afhankelijk van hoe hard u nagel groeit en hoe hardnekkig de kalknagels zijn. De vervolg behandeling staat dan ook vaak op drie maanden gepland om te kunnen zien in hoeverre nog een behandeling nodig is en om re-infectie zo veel mogelijk te kunnen voorkomen. De gezonde nagel heeft tijd nodig om uit te groeien, gemiddeld duurt dit 6 tot 9 maanden.

Hoe behandel ik mijn kalknagel tijdens de genezing?

De laserbehandeling wordt gevolgd door een behandeling met een kalknagelolie en eventueel een antischimmelzalf voor tussen de tenen en/of voeten. De schoenen moeten ook regelmatig aan de binnenzijde worden besproeid met een schimmelwerende spray of poeder dit allemaal om re-infectie tussen/na de laserbehandelingen te voorkomen. Vlak na de behandeling dient de nagel 48 uur droog te blijven, geen sauna bezoek, minimaal 2-4 weken uit de zon blijven (ook geen zonnebank). Was al u sokken het liefst op 60 graden en was u voeten niet met zeep!

Bekijk onze prijslijst